Leefsystemen voor schaaldieren

Al meer dan 40 jaar produceren wij leefsystemen voor schaaldieren.

Wij hebben drie verschillende pijlers in ons aanbod : een standaardgamma, maatwerk en maatwerk stockage.

Grootste Mojito ter wereld in Ninove

Op de Graanmarkt werd gisteren de grootste mojito ter wereld gemaakt. De vzw ALL4U maakte 2.500 liter mojito in een glas van zo'n twee meter hoog en ongeveer vijf millimeter dik. CORRECTIE HOMARIUM : GLAS IS 30MM DIK!
De cocktail bestond uit 358 liter rum, 30 kg munt, 286 kg limoen, 143 kg rietsuiker, 715 liter spuitwater en 1.430 kg ijs. "Het moeilijkste was alle ingrediënten verzamelen", vertelt Joeri Van Laethem "Gelukkig vonden we sponsors. Alleen de rum en het glas moesten we zelf bekostigen." De drie initiatiefnemers van vzw ALL4U kregen hulp van een team vrijwilligers om de cocktail ter plekke te maken. "Zes mensen stonden aan het glas, terwijl zes anderen alles aangaven of de limoenen stampten." De drank werd met behulp van trapjes in het glas gegoten. "Eerst wordt de limoen en de munt samengeperst. Daarna wordt de rietsuiker bijgevoegd, net als de rum en het ijs en daarna het spuitwater. Die methode wordt telkens herhaald, zodat het glas stapsgewijs wordt gevuld. Het is belangrijk dat de proporties kloppen en dat er goed wordt gemengd", aldus Charly Liénart.

De Ninovieters weten pas over zes weken of hun prestatie in het Guinness World Records Book komt. "We hebben alles gefilmd en foto's genomen en moeten die nu opsturen samen met de exacte afmetingen van het glas", zegt Joeri. "Qua volume is dit alvast de grootste mojito ter wereld." Het vorige record van 2.100 liter staat op naam van Italiaan Massimo Masini. Na afloop werd de mojito voor 5 euro per glas verkocht. "De omliggende cafés hadden vooraf al 500 liter besteld om ons te steunen", zegt Tommy Van der Haegen. "Er is ook nog een afterparty in café Exit waar er Mojito wordt verkocht." De opbrengst gaat naar vzw Zonnestraal, een voorziening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en naar de ondersteuning van profbokser Bilal Laggoune

 terug naar overzicht